Skip to main content

Din Sikkerhed online

Få tjekket op på din internet sikkerhed

WIFI + trådløst som trådløst burde være altid.

Din lokale internet udbyder

I takt med at faste forbindelser bliver mere og mere udbredt, og private computere mere eller mindre er online konstant og benytter Internettet til at udføre banktransaktioner og elektronisk handel, bliver disse computere potentielle mål for hackere.

Der findes allerede nu store mængder informationer om stjålne kreditkort på Internettet. Når du opretter forbindelse til Internettet, udsætter du din computer, og hermed også dig selv, for angreb, hvis du ikke er opmærksom. Installation af en Firewall, Antivirusprogram og opdatering af dit styresystem er et vigtigt trin for at minimere risikoen og blive mere sikker online. Gør du intet, svarer det til at tage på ferie med alle døre og vinduer stående åben og håbe, at alt er urørt, når man kommer hjem.

Vi skal alle være bevidste om, at vi kan være med til at sprede virus på Internettet, hvis vi ikke handler med omtanke. En hacker bruger skadelig kode i form af virus, orme og trojanske heste til at finde frem til de computere, der ikke er forberedt til at beskytte sig mod disse typer af sikkerhedsangreb. Nogle af angrebene er forholdsvis harmløse, mens andre er af langt alvorligere karakter. Du kan få stjålet personlige oplysninger som adgangskoder og/eller kreditkort numre, ændret eller slettet data, der er uerstattelig, eller ende op med en computer der er ubrugelig.

Trusler og risici

 • Voksende antal brugere
  ​Samtidig med at antallet af brugere, der samtidig bliver mere avanceret i deres adfærd (Net-bank og E-handel), stiger, øges også antallet af folk med ubehagelige hensigter.
 • Hurtige forbindelser
  ​Modemet er ved at være en saga blot. Folk køber hurtige forbindelser til Internettet. Når du får en sådan, kan en hacker lave en grundig gennemgang af din computer for mulige sikkerhedshuller på få sekunder.
 • På Internettet når computeren er tændt
  ​Med udbredelsen af de mere eller mindre permanente forbindelser er risikoen for at blive ramt af virus eller blive hacket væsentlig større.
 • Trådløse netværk
  ​Disse bliver mere og mere populære, men er også de mest sårbare. Har du et trådløst netværk, bør du læse afsnittet om Sikkerhed i trådløse netværk.
 • Sikkerhedshuller i dit styresystem
  ​Hver gang der udvikles et nyt styresystem opdages der sikkerhedshuller. Sørg altid for at dit styresystem er opdateret med de seneste sikkerhedsopdateringer.

Trusler udefra

 • Virus og orm
  Den største fare kommer fra Internettet og rammer ubeskyttede computere (vær opmærksom på at en diskette eller en Cd-rom også er hyppige smittekilder). Fås som vedhœftede filer i E-mails.
 • DOS angreb
  ​Forkortelse af Denial Of Service, eller på dansk Nœgtelse af Ydelse. En eller flere hackere overbelaster et system, ofte på et aftalt tidspunkt, med flere data end dette kan behandle. Systemet går ned som følge af overbelastning og kan ikke længere benyttes af de tiltænkte brugere. Ofte deltager inficerede private computere i disse angreb, uden ejerens vidende.
 • Downloadede programmer
  ​Disse er ofte nyttige eller sjove, men kan indeholde skadelig kode, der køres uden brugerens vidende. I værste fald kan du miste kontrollen over computeren.
 • Skadelige programmer og kode
  ​På mange hjemmesider downloades diverse programstumper, blot man besøger siden. Mange af disse er naturligvis uskadelige, men kan indeholde kode af yderst farlig karakter. Nedsæt risikoen ved at anvende et højt sikkerhedsniveau på din browser, et opdateret antivirus progran og scan din computer regelmæssig for spyware.
 • E-mails med skadeligt indhold
  ​Alle, der har haft en E-mailadresse et stykke tid, vil med tiden modtage E-mails fra ukendte afsendere, ofte med inficerede vedhæftede filer. Mange fristes til at åbne disse E-mails og nogle til at åbne de vedhæftede filer. Gøres dette er skaden sket. Din computer anvendes nu, uden dit vidende, til at videresende denne E-mail og dermed sprede virussen. Et opdateret antivirusprogram vil ofte kunne advare mod virusinficerede modtagne filer

Trusler indefra

 • Kreditkortinformationer
  ​Disse er beskyttede, da de sendes over en sikker krypteret forbindelse,men hvad hjælper det, hvis din computer er inficeret med et program, der er i stand til at videresende dine tastetryk.
 • Brugernavn og password
  ​Mange steder kan man ved at oprette sig som bruger, få adgang til betalingstjenester. Stjæles brugernavn og password, kan andre altså gratis benytte sig af disse tjenester.
 • Personlige oplysninger
  ​Hvis en hacker får held til at placere ondsindede programmer, virus og orme på din computer, er vedkommende i stand til at opsnapper oplysninger om dig og din computer. Dette kan bruges til at ændre slette eller oprette data på din computer.
 • Angreb på andre brugere
  ​Det er kendt at hackere organiserer sig i grupper, der har indledt et internationalt samarbejde. Oplysninger om IP-adresser (disse er offentlig tilgængelige), samt oplysninger om sikkerhedshuller, samkøres i databaser. Er din sikkerhed ikke i orden, kan din computer være en af dem, der udvælges. Den kan således, uden dit vidende, indgå i et storstilet angreb på servere, firmaer eller privatpersoner, eller til at videresende virusinficerede E-mails eller spammails.

Tips & Tricks

Du kan ikke sikre dig 100 %, men en kombination af en korrekt opsat personlig Firewall, et effektivt og opdateret antivirusprogram og et opdateret styresystem er en forudsætning for at minimere disse risici. Har du ikke sikret dig effektivt, kan der fra din computer lækkes væsentlige informationer. Du kan endda blive en af dem, der generer andre på Internettet – helt uden at vide det.

Derudover er Internettet blevet en markedsplads for diverse ydelser og tjenester, der bliver tilbudt via Pop-up vinduer eller spammail. Du er selv ansvarlig for sikkerheden på din egen computer. For at sikre du får den bedst mulige oplevelse på Internettet, er det derfor nødvendig at tage visse forhåndsregler.

Som grundregel er der altid tre ting du bør have i orden:

 1. Opdateret styresystem
 2. Opdateret antivirusprogram
 3. En Firewall
​På de følgende sider finder du oplysninger om, samt råd og vejledning i, hvordan du løser disse punkter bedst muligt.

Hvis man er interesseret i it-sikkerhed kan man besøge DK•CERT, der overvåger it-sikkerheden i Danmark som en del af et internationalt samarbejde. Hvis du har været udsat for en sikkerhedshændelse, kan du anmelde hændelsen til DK•CERT. Hændelserne omfatter Virus, Portscan, Spam (uønskede e-mails), Root, Trojanske angreb, Denial of Ser-vice (ude-af-drift-angreb), Hacking, Warez (illegal software) samt en rubrik for Andet.

Anti Virus fra F-Secure Internet Security

I samarbejde med F-Secure kan vi tilbyde vores kunder sikker surf på nettet.

Med produktet F-Secure Internet Security bliver du beskyttet på din netbank, og når du handlet på nettet. Du kan se mere på siden her: F-Secure Internet Security

Vi tilbyder et abonnement med licens til 3 computere til enten PC eller Mac, for kun 29 kr. i måneden. Lidt billigere end hos F-Secure.

Du kan bestille et abonnement ved at kontakte vores kontor. Du vil derefter pr. mail indenfor et par hverdage, modtage en e-mail med oplysninger omkring produktet og dit abonnement, og vejledning i hvordan du kommer i gang med at bruge det.

Du kan også bestille ved at sende en mail til info@bknet.dk, hvor du skriver navn, adresse, mail og hvilken platform du ønsker produktet til (PC eller Mac).

Bemærk! Der kan kun vælges mellem PC og Mac! Licenserne kan ikke blandes.

Få F-Secure sikkerhedspakke for kun kr. 29. pr. måned.

Til- og afmeld SMS-servicen ved nedbrud

Få en SMS ved afbrydelse af Internet eller Radio/Tv-signaler Bjerringbro Kabelnet tilbyder SMS-service.

Ved større planlagte afbrydelser af signalet bestræber vi os på at informere de berørte på SMS. Ved pludselig opståede fejl eller skader vil vi informere så hurtigt som muligt, men fejlretningen er vores førsteprioritet.

Er du i tvivl om vi har det korrekte nummer på dig så kan du udfylde nedenstående formular med dit nuværende tlf. nummer.

  Jeg ønsker at være tilmeldt SMS-servicen